Projekt adatok

1. Kedvezményezett neve: KEN CARPATHIA EXPORT, IMPORT KERESKEDELMI és SZOLGÁLTATÓ Kft.

2. Projekt címe: Kereskedelmi tevékenységhez kapcsolódó kapacitásbővítés a KEN CARPATHIA Kft.-nél

3. Szerződött támogatás összege: 181.372.023 Ft

4. Támogatás mértéke: 70%

5. Projekt tartalmának bemutatása: „A projekt megvalósítási helyszíne a cég telephelye (4060 Balmazújváros, Böszörményi út 100.) volt, itt épült meg a 800 m2-es szárazáru és hűtött raktár, valamint az 50 kW-os napelemes rendszer is ennek a raktárépületnek a tetőszerkezetén lett elhelyezve.

A projekt elérte célját, mely a raktározási kapacitás bővítése, a meglévő és új vevői igények minél hamarabbi kiszolgálása; valamint új termék forgalomba hozatala volt; továbbá az új vállalatirányítási rendszerrel a cég hatékonyabb működése is elő lett segítve.

A projekt egy 800 m2-es szárazáru és hűtött raktár építésére és a raktár működéséhez szükséges eszközök beszerzésére irányult. A projekt keretében 2 db ETi4000-1.2 típusú gyalogvezérlésű emelőtargonca, 2 db Crown WT3040-2.0 típusú palettamozgató, valamint 1 db komplett sajtdaraboló, sajtreszelő és tömlőtasakos sajtcsomagoló berendezés került beszerzésre. A targonca és a palettamozgató a raktár működését segíti elő, gyorsítva a munkát és hatékonyabbá téve az anyagmozgatási feladatokat, valamint csökkentve a dolgozók fizikai terheit. A komplett sajtdaraboló, sajtreszelő és tömlőtasakos sajtcsomagoló berendezés segítségével új termékek kerülnek bevezetésre, a sajtok különböző kiszerelésben (pl. fél kg-os,1 kg-os) és formában (pl. különböző hosszúságú reszelt sajtok, különböző méretű darabolt sajtok) kerülnek csomagolásra a vevői igényeknek megfelelően.

Az épület tetőszerkezetére egy 50 kW-os napelemes rendszer lett telepítve. A napelemes rendszer segítségével komoly, működési költséget érintő összegeket tud a vállalkozás megspórolni, ezáltal a hosszú távú fenntartható működés biztosítottá vált.

A cég a vállalatirányítási rendszerét is új alapokra helyezte, a Woodpecker Software Kft. saját vállalatirányítási rendszere lett bevezetve, ehhez kapcsolódóan pedig még 5 db DELL OPTIPLEX 5090 MICRO számítógép lett beszerezve a technológiai modernizáció jegyében.

A fejlesztés eredményeként a vállalkozás kereskedelmi tevékenységének kapacitása és versenyképessége fokozódott, a vevői megrendeléseket határidőre tudja teljesíteni, ezáltal továbbra is megbízható partnernek számít megrendelői körében, valamint sikerült új terméket bevezetni a piacra.”

6. A projekt tényleges befejezési dátuma: 2023.07.28.

7. Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.16-22-2023-03593